Снимка: Reuters
fallback

През изминалата седмица Ирина Бокова официално бе номинирана от Външно министерство за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН).

С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се чете в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Oще по темата

Естествено, както всяка по-важно решение в родната политика, и издигането на Бокова срещна много противници. Най-яростни като че ли бяха от ДСБ, които определиха кандидатурата й като "жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила".

В разгара на дискусиите за кандидатурата на Ирина Бокова Dnes.bg реши да попита своите читатели: Гордеете ли се с номинацията на Ирина Бокова за шеф на ООН? В анкетата гласа си дадоха близо 3390 души.

Оказа се, че всеки втори от анкетираните е горд с номинацията на Бокова и шансът й да поеме ООН, който би бил невероятен успех за България. Това споделят 49% от отговорилите в анкетата.

Според 16% от хората обаче кандидатурата е преди всичко успех на самата Бокова и едва ли би била някакъв повод за гордост на цялата държава.

Крайните противници на Ирина Бокова са 10%, според които трябваше България да издигне друга по-подходяща кандидатура, като например Кристалина Георгиева. Други 11% пък си задават въпроса какво пък толкова ще спечели България като държава, ако българка оглави ООН?

14% от анкетираните пък не се вълнуват особено от темата, може би заради топлото време и наближаването на пролетта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

граничар

преди 8 години

Какво ли ще спечелим нищо от такива като Бокова цял свят знае от какво семейство е БКП ТЯ ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ще бъде до децата си в САЩ защо не са в България да ядат попарата която надробиха нейните родители всички бягат в чужбина и толкова натискане че ми става омразна толкова няма кой да номинираме като няма не ги пращайте отново да се излагаме стига толкова срам нямате ли

80

Анонимен

преди 8 години

Бойко прецака Гоце и Бокова, а от там и Путин.Защото се съгласи на тази кандидатура и Гоце няма да бута кабинета.Бокова няма да бъде избрана- така е прецакана тя и Путин.А запазваме Кристалина за по-избираемо място.Бойко само доказва, че е по-хитър от тях :)))

79

Анонимен

преди 8 години

"С биографията си и натрупания опит Бокова може..."-------------------------------------------------------И каква й е биографията на тая мас-тия ве днесаджии? Дъщеря на нагъл комунист убиец, леля на отявлен крадец на коли и престъпник, най-обикновено крадливо болшевишко ИЗЧАДИЕ.Баси биографията, цял живот на партийна хранилка, затвор за тая мър-ша, не пост в ООН!

fallback