Снимка: Reuters. архив
fallback

106 300 лв. е приготвила държавата за провеждане на кампанията за избор на шефката на ЮНЕСКО Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщава вестник "24 часа".

Средствата за кампанията по избора на генерален секретар на ООН са предвидени в бюджета на Министерството на външните работи още в края 2015 г. Те са част от общо 20-те млн. лв., които се разпределят за дейността на посолствата ни през тази година.

Все още не е правено планиране как точно ще бъдат похарчени тези средства и дали ще бъдат наемани външни изпълнители за лобиране и пиар. Тези решения трябвало да бъдат взети от комисията по кампанията, която Външно тепърва ще създаде.

Ирина Бокова бе официално номинирана за главен секретар на ООН с писмо на външния министър Даниел Митов. Той го изпрати до ООН във вторник вечерта.

Името на Бокова бе посочено като български кандидат от правителството на Пламен Орешарски през 2014 г. Това бе последното решение на кабинета, преди да бъде назначено служебното правителство на Георги Близнашки. През 2015 г. премиерът Бойко Борисов обяви, че препотвърждава решението за издигане на Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСъс сигурност има нужда от средства за лечение на онкоболните деца, но по въпроса питайте министър Москов. Парите, които си гласуваха депутатите днес, също можеха да се дадат за децата, ама и това не питате!!! Популизмът не лекува!

38

Джони

преди 8 години

Искам да знам каква полза ще има обикновенния българин от избирането на бокова и как ще се подобри стандарта му на живот от това? Ако ми каже някой - е това няма пряка връзка с бла, бла, бла, аз ще го запитам тогава какво ни интересува оон и бокова и какво общо има тя с нас? Защо да даваме пари и да си губим времето с нейната кандидатура ако нямаме пряка и видима реална полза от избирането и? Това е все едно да се вълнуваме кой ще стане губернатор на окръг Мичиган в щатите?!?

37

Анонимен

преди 8 години

тази жена има грижа за България, колкото и колегата Станишев: "Те да ме изберат, пък ще ми дишате праха. За какво съм накупила апартаменти в щатите."

fallback