Снимка: архив Reuters
fallback

Гръцките фермери вдигнаха блокадата на границата при ГКПП "Кулата-Промахон", но българските шофьори препречиха пътя на преминаващите коли от Гърция за България и не позволиха преминаването им.

Това стана след като протестиращите гръцки фермери са се съгласили да бъде вдигната блокадата на границата с България, за да дадат възможност на всички превозни средства да преминат, съобщи "Фокус".

Българските шофьори обаче са изнервени от дългата блокада. Те са категорични в намерението си да не пускат превозни средства нито в едната, нито в другата посока.

Зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов, зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, областният управител Бисер Михайлов и генералният консул в Солун Владимир Писанчев преговаряха с шофьорите, за да ги убедят да пуснат движението.

На ГКПП "Кулата" пристигна и транспортният министър Ивайло Московски. В крйна сметка той успя да договори с българските шофьори да вдигнат блокадата. Около 21.30 часа движението бе възстановено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

чико

преди 8 години

До Анонимен 34 "Къде е Бойко?"Кашля на магистралата

23

Зиго

преди 8 години

До ЗигоЗабравих да уточня, че става въпрос за Зика....

22

Зиго

преди 8 години

СЕГА НЕКА ВСИЧКИ УТРЕ ДРУЖНО ДА ОТИДАТ И ДА УПРАЖНЯТ, ПО ИДЕНТИЧЕН НА ПРЕДНИЯ ПЪТ, СВОЕТО ПРАВО НА ГЛАС, ОТНОВО ПОВТАРЯМ, ЗА ПРАВИЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ПРАВИЛНИТЕ ДЕПУТАТИ И ПАРТИЯ! ЗА ДА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИМ ТАКА ЦВЕТУЩО ДА СЕ СТАБИЛИЗИРАМЕ И ДА СТАНЕМ ОТПРАВНА ТОЧКА ЗА СВЕТОВНАТА И МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКА НЕОЛИБЕРАЦИЯ!!! Бтв. честито на всички земляни - вече си имаме нов СПИН: "AIDS ver.2: The Rockefeller strikes back!"

fallback