Павлин с майка му. Снимка: Facebook

Септември 2105-а, в 3 през нощта. Тъмнина и един глас, който говори със сълзи на очи за майка си, която е далеч от него.

18-годишният Павлин Иванов от лясковското село Добри дял предизвика фурор в социалните мрежи и YouTube с клип, в който остро критикува властта у нас за мизерията и безпаричието тук и призовава депутатите да си направят равносметка.

Бащата на момчето починал през 2010 г., а майка му вече 10 години е на гурбет в Италия, за да осигури препитание на двамата си сина, които живеят при баба им.

"С този клип искам да изразя мнението си за хората в чужбина и за нашата България! Искам да си изкажа мнението, каквото ми е на душата, каквото ми е на езика, искам да покажа какво представляваме ние хората! Нямам думи да изразя болката за тия хора, които са напуснали родината си, семействата си, за да се заробят на друго далечно непознато място, дали те не искат да са по празници със семействата си? Дали не искаме да живеем вашия живот?", говори Павлин.

Младежът атакува 240-те депутати в парламента, че всеки ден се карат за по-големи заплати, а пенсионерите вземат по 180 лв., с които да си платят тока, водата, лекарствата, без които не могат да живеят.

"Това за вас е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец", казва той и призовава народните представители да осигурят повече работни места за младите хора, да увеличат пенсиите и заплатите, а не да манипулират и да отпускат само нищожни бонуси за Коледа и Великден.

"Искам да се срещна очи в очи с депутатите, ако ме поканят, ще отида на разговор, но те няма да имат смелост да признаят собствените си грешки", допълва Павлин.

Момчето натъртва, че след като завърши училище, смята да замине в чужбина да следва там и да се занимава с фотография.

"Не виждам бъдеще за младите хора тук, колкото и да ми е болно да го кажа", казва още дванадесетокласникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase