Снимка: архив Булфото
fallback

Контролните изследвания на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев са много добри, обяви зам.-директора на болницата в Пазарджик Дора Шопова.

Там Евстатиев, който е арестуван за изнасилване на ученичка, се лекува след прекаран инсулт. Заради тежкото си здравословно състояние той поиска да бъде пуснат под парична гаранция.

Oще по темата

Според д-р Шопова обаче той е в прекрасно здраве.

"Здравословното му състояние се подобрява, лекарите полагат постоянни грижи за него. За диабета е назначена терапия и са му предписани лекарства, пие хапчета и за кръвното, а бъбречните му показатели са почти нормализирани", каза лекарката пред местния вестник "Пазарджишка Марица".

Тя обясни, че е необходимо само Евстатиев да мине през двудневна рехабилитация заради продължителното му залежаване. Тя е категорична, че ако раздвижването му подейства, той може да бъде изписан.

Засега рехабилитацията е назначена до вторник. Лекарите разказват и че Евстатиев не е ставал от леглото, откакто е приет в болницата.

Това според защитата на кмета пък опровергавало твърденията на протестиращите срещу екскмета, че са го видели на прозореца на болничната си стая.

Днес в болницата в Пазарджик са пристигнали и медици от София, за да направят допълнителна съдебно-медицинска експертиза. Очаква се те да прегледат всички документи от изследванията на бившия кмет и да го прегледат отново, за да излязат с категорично становище – може ли Евстатиев да бъде върнат в ареста.

Междувременно хората в Стрелча обявиха, че готвят невиждани по мащаб протестни действия за петък. Тогава съдът ще заседава по делото за промяна мярката за постоянна стража на Евстатиев.

Бившият кмет на Стрелча бе арестуван през януари с обвинение, че е изнасилил 16-годишно момиче. Разследващите установиха, че преди гаврата ученичката е била упоена с огромно количество алкохол.

Евстатиев призна, че е правил секс с деветокласничката, но обясни, че не е било насила.

По време на престоя му в ареста бившият кмет бе изведен и настанен в болница, а лекарите потвърдиха, че е прекарал инсулт.

"Протест е планиран и за четвъртък вечер от 17:30 ч. пред общината в Стрелча“, съобщи Ильо Ильов от Инициативния комитет на гражданите, цитиран от "Дарик".

Противниците на Евстатиев вярват, че състоянието му се подобрява и се съмняват дали тезата за влошеното здраве не е спекулация с цел той да се отърве леко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 8 години

защо никой не попита родителите на тази 16 годишна "девойка" какви ги държи по нощите с дядовците. Да не стане като в Плевен-виновният да е друг.

68

Анонимен

преди 8 години

A това че родилните са пълни с 12 годишни шведки на никой не му прави впечатление ...

67

Анонимен

преди 8 години

Chervena svinya- strahliv plah,

fallback