Снимка: БТА, архив
fallback

Няма време да се отлага въпросът с учебниците. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева пред журналисти след конференцията "Двете лица на кризата в Европа: тест за солидарността и външната политика“. 

Oще по темата
Кунева каза още, че от днес и в началото на следващата седмица започва срещи с директори на училища, експертите, които изготвят програмите, синдикати, издатели.

Ще обявим решение веднага, щом се изясни позицията на всички, които участват в този процес. Ще я обсъдя и политически с партньорите ни, каза Кунева. Тя добави, че никой няма да рискува образованието на децата.

Кунева беше категорична, че правото на протест е право на всеки гражданин на България и ЕС.

"Трябва занапред да обсъждаме предварително, за да се намират решения в диалог. Първата ми задача е да успокоя обществото, вярвам, че с обща воля и последователност ще намерим изход от сегашната ситуация", допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

908

преди 8 години

От казаното по пЪнорама разбрах,че ще работи с досегашния състав на МОН,който натвори тези безобразия и че ще удари само едно лустро,козметика на сбърканото изцяло учебно съдържание.Ударно ще се напечатат тези *** с една шумна пропагандна кампания за голяма реформа и...до тук.Сбъркан е закона и трябва да бъде спрян,учебното съдържание да се експериментира,структурата да се опрости и прагматизира,Дамянова също да си иде в Силистра.Но...има милиони комисионни!?

12

МЕХМЕТ АГА

преди 8 години

ЩЕ СПРА ДЕЦАТА СИ ДА УЧАТ В БГ ЩЕ УЧАТ В ЕДИРНЕ ТУРЦИЯ

11

слаба ракия

преди 8 години

В момента я гледам в Панорама при Бойко Василев - госпожата е гола вода и едно голяямо язък за образованието. Много скоро ще е уважена от Господарите на ефира.

fallback