Писмото. Снимка: "Монитор"

Жена от септемврийското село Варвара, която за пореден път сърбала попарата от набезите на неизвестни крадци, изтарашили къщата на родителите й - покойници, написа писмо до апашите и им остави букет изсъхнали цветя... ей така.

Лилия Георгиева не потърсила досега съдействие от органите на реда, тъй като в бащината й къща нямало ценности, само стари дрехи и посуда, но всеки път когато се прибирала заварвала стаите обърнати наопаки.

Това я провокирало да напише писмо до анонимните неканени гости, които оставяли след себе си или строшен прозорец, или разбита врата.

Тъй като жената имала свой имот в селото, идвала от време на време да нагледа бащиното си наследство и всеки път оставала натъжена и ядосана, че някой нахлува в къщата и разбърква спомените от родителите й. 

"Драги крадци, забелязвам, че сте много постоянни в своето нахалство и безочие", започва тя трогателното си писмо до взломаджиите.

"Разбирам ви и напълно ви влизам в положение. Вероятно сте необразовани и за това сте безработни или дори да работите, парите не ви достигат. Но, мили мои, тази празна къща, чиито обитатели отдавна не са измежду живите, няма да ви оправи живота", с подигравателен тон се обръща тя към крадците.

Лилия им пише, че единствената ценност в къщата на родителите й били книгите - "но аз съм убедена, че вие такива глупости не ползвате".

По-нататък тя любезно ги предупреждава, че ако още веднъж доближат къщата й, ще ги подведе под съдебна отговорност.

"Желая ви спорен ден, много усмивки и всичко добро!", завършва писмото си Георгиева, цитирана от "Монитор".

В чинийка, оставена на масата, тя им оставила стотинки, за да се почерпят. После намерила хербаризиран букет в една от стаите и го поставила във ваза, в обраната къща, като добър жест на домакиня, за да посрещне неканените гости, ако решат отново да се отбият и да тарашат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase