Снимка: Личен архив

Общ преглед
Понякога всеки лев е ценен и в това се убеждаваш напълно, когато става дума за живот. Шансът да живее за Милен Георгиев струва 120 хил. долара.

33-годишният пожарникар се бори с рака от четири години. Болестта е тежка, но той продължава да работи в пожарната в град Бяла, Русенско и да изпълнява дълга си да се отзове на всеки сигнал, за да помогне и за да спаси.

Така е почти от първия ден, в който вече знае, че е засегнат от болестта на Ходжкин.

"Давах и дежурства, ходех и на химиотерапиите. Не бях казал на колегите. Не се чувствах зле, а и не исках по-различно отношение или съжаление", обяснява той. Днес обаче има неоценимата и абсолютна подкрепа на колегите си, защото са екип – и в борбата с огъня, и срещу проблемите.

Всичко започва след простудно заболяване, посещение при личния лекар, антибиотици. После друг лекар, биопсия и оттам се започна ходенето по мъките, разказва Милен.

Следват химиотерапии във Варна и в София, и трансплантация на негови стволови клетки, за да чуе четири години след началото: "Няма алтернатива на лечението".

Той обаче трябва да се бори не само заради себе си, защото е съпруг и обичан татко на две момчета на 8 и на 11 години. Казва ми, че децата разбират всичко и с това се изчерпват всички въпроси и думи.

Надежда за Милен дават в Турция, а в САЩ, където може да му бъде приложена най-новата терапия, шансовете му са още по-големи.

Но сумата от 120 хил. долара, необходима и в единия, и в другия случай, е непосилна за семейството му. Досега с помощта на добри хора са събрани 16 хил. долара в банкова сметка.

За издаването на DMS номер, който да улесни кампанията, Милен и съпругата му Анета попадат в омагьосан кръг.

За да получат номера, им е необходима официална оферта от болницата със сумата за лечение. Тя обаче ще бъде дадена, след като на здравното заведение се преведат половината пари.

С всеки изминал ден болестта напредва и затова Милен се нуждае от всяка помощ и всеки лев е ценен.

А той не се оплаква и някак обобщава всичко с думите си: "Четири години се боря вече и продължавам... не се дава живот лесно".

Дарителската сметка, на която можете да подадете ръка за помощ на Милен, е:

МИЛЕН АНГЕЛОВ ГЕОРГИЕВ
Банка ДСК
валута - BGN
IBAN: BG83STSA93000023210987
BIC: STSABGSF
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар