Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Над 200 души се събраха пред парламента, за да поискат оставка на правителството и нови избори.

Протестът започна на жълтите павета около 15 часа. Заседанието на депутатите вече бе приключило и сградата на парламента бе вече празна.
Oще по темата

Организираното недоволство е било замислено като метеж за сваляне на правителството, обявиха преди дни от кабинета. В протеста трябвало да участват и платени футболни агитки.

Те обаче предупредили кабинета за готвения сценарий и така превратът бил осуетен, се разбра от изявленията.

Въпреки това десетки полицаи и жандармеристи обградиха протестиращите. Няколко бусове на жандармерията бяха заградили сградата на парламента. Още в началото на деня шефката на Народното събрание Цецка Цачева обясни, че днес няма да се удължава продължителността на заседанието.

Очакванията за многолюден протест обаче не се оправдаха и дори не се наложи спиране на движението на автомобилите.

"Ние не сме платени, искаме по- добър живот", каза оратор от импровизираната трибуна пред Паметника на цар Освободител.

Момчето, внесло искането за протест в общината, обясни, че недоволството е срещу ГЕРБ, но и всичките 240 депутати. "Не сме взели стотинка и сме с най-чисти намерения", каза младежът.

Хората на протеста избягваха да отговорят на въпроса кой ги организира. Много от тях обаче носеха знамена на БНС на Боян Расате.

"Мафията е в кабинета" и "Незабавна революция", призова друг оратор. Хората пък скандираха "Смяна на системата".

През това време част от протестиращите се хванаха на хоро пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

163

Българин

преди 8 години

Смяна на системата при демокрация се прави със смяна на начина по които се формира управлението - смяна на избирателната система МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ за парламент в два тура и България ще бъде различна. Първо трябва да го осъзнаете после да го наложите на партиите. За сега даже не сте го осъзнали. Всякакви други прилагателни към изборите са само финтифлюшки предназначени да ви отклонят от основаната промяна.

162

bc

преди 8 години

към тия които осмиват протеста -- значи вие харесвате правителството на Боко, а? харесвате да ви правят на маймуни едни необразовани простаци, а и заплатите сте съгласни да им плащате? щото на Боко и компания народа им плаща заплатите

161

Анонимен

преди 8 години

da Botev ne be6e s kaska,ama i vie ako slojite 4almi 6te vi se razmine

fallback