Снимка: архив, БулФото
fallback

С малко пo-благоприятни цени, много реновирани хотели и много по-голямо присъствие в каталозите на туроператорите, България стартира подготовката за туристическото лято на 2016 г., пише в свой анализ германското седмично специализирано издание Touristik Aktuell.

"Страната се представя по-професионално. Мирише на лято в България", казва Франк Тиел, мениджър продажби в Schauinsland-Reisen.

Към неговото мнение се присъединява и директорът на Thomas Cook Щефани Берк. България е "изключително атрактивна", както по отношение на по-младите купонджии, така и на семействата, смята тя.

Нежеланието на много авиокомпании да летят до Тунис, настоящата ситуация в Турция и увеличението на цените в Гърция също са козове за родината ни според германските специалисти. България вече не е толкова евтина, както преди, но е алтернатива за туристите, които искат едно нещо: мързелуване на плажа, пише Touristik Aktuell.

"България е сериозна алтернатива на Тунис", казва Ролф-Дитер Малцан, директор на DER Touristik Köln. Още през миналото лято България е спечелила от срива в Тунис, а това ще се повтори и през 2016 г., смята той. 

В България DER Touristik гради собствената си програма за годината преди всичко с фокус над Златни пясъци, които през миналата година са били оперирани от Riu. Alltours разширява предложенията с цели 30 нови хотела, сред които за първи път има два от веригата Sentido, Golden Star и Golden Family в Златни пясъци до Варна. Те принадлежат на агенция Grifid, която работи в България в сътрудничество с Alltours.

1-2-Fly също увеличава присъствието си в България – с нови концептуални хотели като първия Suneo Club, докато Öger Tours влиза в новия сезон с пет хотела по българското Черноморие.

Thomas Cook и Schauinsland предлагат за първи път почивки за германците и в Албена, който се счита за идеално място за семейни почивки и на много места предлага безплатен W-LAN достъп.

Още новини за туризма четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Васо

преди 8 години

Да бе, да. Освен, ако са наумили да ни пратят ония палавници от Кьолн. И да ги срещнат с руски туристки, които според прогнозите на Ангелкова щели също да се върнат масово. А, ако и ние обърнем трендЯ, пей сърце. Ще теглим по един кредит, седмична винетка и сме на море, колко му е.

26

Анонимен

преди 8 години

До Извинете Ама наистина не си прав. Аз не понасям мърльовщината и в чужбина, както и старата храна, мръсната вода и евтината тарикатщина. Това, че Гърция и Турция вече са се излекували от тези пороци, не означава, че и нашите бизнесмени няма да се излекуват, но това не става бързо. А до като се излекуват немските пенсионери ще им правят компания, все пак парите не миришат, макар и да са малко.

25

Анонимен

преди 8 години

i az OTIVAM NA MORE DA GI TARASHA KATO ZA POSLEDNO INIKOHGA DA NESE SESHTAT DA IDAT TUK KVISA TEA NEKOI PITALINI ISKME LI ES TATIA CHE IDAT TUK NA EVTINIIKA MAA.M,KA.IM.FA.SHI.ST.KA ITARASH DO DUPKA

fallback