Снимка: Булфото, архив
fallback

Протойерей, доскоро изпълняващ длъжността игумен на манастир "Света Богородица - Седемте престола" в село Осеновлак, се е оплакал пред Комисията за защита от дискриминация.

Той твърди, че докато бил игумен на манастира, бил обект на атаки от местна фамилия, която години стопанисвала манастира, а конфликтът започнал, когато им поискал документ за собственост на кръчмата до манастира, съобщиха от Комисията.

Оплаква се още и от системни атаки от Софийската митрополия, както и от унизително и враждебно отношение, обвинение в кражби, хомосексуални деяния, констатации, че не може да води служба.

Смята, че отношението е такова, защото е ръкоположен от Пимен. Целта според него била да бъде смачкан, тъй като носи "печата на разколник".

От Софийската митрополия обаче в своя защита са обяснили, че след проверка са хванали игумена, че е купил и после е продал джип без знанието и съгласието на епархийския съвет.

Освен това той не успял да издържи успешно изпит пред епархийското ръководство и бил изпратен на 40-дневен стаж в столичен храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

vlady

преди 8 години

Протойереят заслужава категорично низвержение. Недопустимо е крадец да е свещеник.

fallback