Снимка: Архив Булфото
fallback

За пръв път се роди бебе на родители от Приюта за бездомни в Бургас, съобщиха от Община Бургас.

Бащата е Димитър на 45 г, а майката – Ангелина е на 25 г. И двамата са на улицата, но не са клошари. Всяко лято успяват да си намерят сезонна работа, през зимата обаче е по-трудно.

Те са настанени в общинския приют за бездомни в Бургас, където се влюбват. Ангелина забременява и през ноември миналата година ражда хубаво и здраво бебе – Никола.

Двамата с Митко излизат на квартира със спестеното през лятото, но парите скоро свършват. Принудени са да оставят Никола в Дом за медико-социални дейности и услуги "Вяра, Надежда, Любов". Детето е там и в момента.

Родителите отново нощуват в приюта за бездомни. Почти всеки ден Ангелина ходи в майчиния дом, за да се среща с детето, а Митко търси работа. Те имат желанието да отгледат Никола сами, а не държавата или осиновители. Но имат нужда от помощ.

И кметът Димитър Николов е запознат с историята на бездомните родители и обяви, че ще им съдейства да кандидатстват за общинско жилище.

От няколко дни Ангелина вече е назначена в сметосъбираща фирма, която работи с Община Бургас. Търсят се възможности за назначението и на Димитър.

"Така ще помогнем на семейството да отгледа детето си. Решението за връщането му при биологичните родители е на държавните социални служби. Ако единствената пречка за това е липсата на дом и доход, ще се опитаме да помогнем за разрешаването на проблема", каза кметът Николов.

Всеки, който желае да помогне на семейството, може да се свърже с директора на Приюта за бездомни – Димитринка Колева (0879 656 684) или с пресцентъра на Община Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Една жена

преди 8 години

Всяка община има общински жилища, вкл. и фонд "резервен" - за най-спешните случаи. Този е точно такъв. Само че обикновено ги променят във "ведомствени" - т. е. за връзкарчетата, назначени в общината.

12

Квартирантка за 100

преди 8 години

И не съжалявам по никакъв начин здрави, прави, в трудоспособна възраст хора, които освен да се множат и да се оплакват, че работа нямало, нищо друго не правят.

11

Квартирантка за 100

преди 8 години

Аз живея в квартира за сто лева. Да, пригодено за живеене мазе е, но всеки според възможностите си. И това за адреса и работата е пълна глупост. Никой не проверява дали реално живееш на адреса, който си посочил. Подкрепям напълно 3, аз също плащам на същата скапана банка, плащам наем, плащам си сметките за ток, вода и телефон. И на мен не ми стигат парите, като на всички. И умишлено не създавам деца, защото не мога да им осигуря адекватни условия за живот.

fallback