Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Баба Гюлбие Юмер от исперихското село Свещари става днес на 109 години. Тя е най-възрастната жителка в Лудогорието, съобщиха от общината.

Дълголетницата посрещна рождения си ден в компанията на внука си Сезаи, под чиито грижи е в момента тя.

Традиционно да честитят празника на баба Гюлбие всяка година идват гости от община Исперих и кмета на селото. Тази година обаче това не се случи.

От общинската администрация заявиха, че не са забравили рождения ден на столетницата, но поради обективни причини тя ще получи поздрави и подаръци от ръководството на общината през идните дни.

Родена в близкото село Веселец в далечната 1907 година, баба Гюлбие останала много малка сираче и едва на 13 години свързва живота си с дядо Селим от Свещари.

От съвместния им брак с дядо Селим, който починал на 67-годишна възраст, има син и дъщеря, четирима внуци и двама правнуци.

Цял живот баба Гюлбие се е трудила, работила е на полето, грижила се е за домакинството.

В момента най-възрастният жител на Лудогорието живее бедно, в крайно мизерни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

Жива и здрава да е баба Гюлбие!

28

Анонимен

преди 8 години

надонесоха храна от домовете си, за да ни нахранят.Пиенето си го платихме в местната кръчма,но храната - домашно приготвена те турците я донесоха от техните си къщи,и пари не са взели, и бяха много гостоприемни.--Ето затова не се делят хората на етноси и религии и глупости.Човека си е човек навсякъдеОмразата се насажда от медиите и хора, които обичат само себе си.

27

Анонимен

преди 8 години

Етноса няма никакво значениеЗначение има човещината, която за съжаление е вече "кът" сиреч НЯМА Я!Сега всичко е бизнес, комерсализация, печалбарство и завист.Някой софиянец може ли да си представи, че ако му дойдат 30 човека неканени гости ще ги нахрани и напои без пари?А в Родопите "турците" са точно такъв тип хора.Има едно село Орехово, беше населено само с турци, които говореха и някакъв български езикЗакъсва една група откачалки от София в най-голямата зимаи тези хора

fallback