През ноември полицаите протестираха на няколко пъти Снимка: архив, Bulphoto

Синдикатите в МВР не приемат и няма да обсъждат промени в социалния пакет на служителите в МВР. Това се посочва в позиция, получена в БТА.

Още по темата

Синдикатите очакват политическото ръководство на МВР да пристъпи към разработване на цялостна дългосрочна стратегия, гарантираща прозрачност, обезпеченост, подкрепа и устойчивост на реформите в МВР.

"Отново се предлага драстично орязване на социалния пакет на служителите в МВР без аргументи или перспективи за положителна промяна в статуса им в замяна на налаганите рестрикции", пише в позицията на синдикатите.

Пропомняме ви, че полицейското недоволство започна още в началото на ноември миналата година, след като стана ясно, че в проекта за бюджет 2016-та се предвижда 20-те заплати, които взимат служителите в сектор "Сигурност" при пенсиониране, да бъдат намалени на 10, годишните им отпуски да се ограничат от 30 до 20 работни дни и социалните придобивки също да бъдат намалени.

Правителството даде заден ход за някои от предвижданите поправки - 20-те заплати при пенсиониране останаха, като намаляването им до 10 ще важи само за новопостъпилите.

Синдикатите обаче не се разбраха с ръководството на МВР и полицейските протести продължиха както в столицата, така и в редица градове в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase