Снимка: архив, Булфото
fallback

Боян Расате, лидер на движение "Гвардия", е задържан за нанасяне на средна телесна повреда.

Случаят е от снощи, когато на улица "Цар Симеон" Расате се разминал с 57-годишен мъж с куче, заради което възникнало спречкване, съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Расате е нанесъл удари по лицето на мъжа и му е счупил крайник. В момента е задържан в столичното Трето РПУ.

Това далеч не е първия арест на националиста заради негови скандални постъпки.

В края на м.г. той бе арестуван при навлизане с колата си в охраняваната зона около турското посолство, в деня, в който на посещение у нас бе премиерът на южната ни съседка Ахмед Давутоглу.

При задържането му националистът не е носил никакви документи за самоличност - нито лична карта, нито шофьорска книжка, с която да се легитимира и да обясни на униформените защо и по каква причина е нахлул през дипломатическата охрана.

През май 2005-а Расате бе арестуван за нарушаване на обществения ред, както и за агитация в "деня за размисъл" на парламентарните избори. Тогава той се отърва само с наложената му административна глоба.

В средата на декември 2006 г., той отново се озова в ареста, този път заради подбуждане към размирици на пенсионерски протест пред Народното събрание. И тогава Расате се размина само с глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ванката

преди 8 години

сега тоя *** с конското име трябва да бъде вкаран в софийския централен пандиз да му скъсат халката *** докато забременее и се включи активно в следващия гей парад

32

Калина

преди 8 години

Поредният турски слагач

31

Анонимен

преди 8 години

Поредният русофил-престъпник.

fallback