Снимка: архив, БулФото
fallback

Собствениците без застраховка "Гражданска отговорност" ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи.

Oще по темата
Около 350 000 са автомобилите без валидна застраховка към настоящия момент.

Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без "Гражданска отговорност" служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация.

В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила.

Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, каза за БНР застрахователят Милен Петков.

Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, впечатленията на застрахователите са, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност.

Хората са скептични. Търсят потвърждение през няколко сайта, през няколко брокера. За съжаление този аспект на българското разбиране за купуване онлайн ще търпи развитие дълго време, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Неразумен

преди 8 години

Този ник Разума май е на началника на транспорта в столична община - според него градският транспорт е топ-транспорта.

126

Анонимен

преди 8 години

Абсурдни закони отново. В много държави гражданската отговорност е включена в цената на винетката. Платиш винетката и колата има тази застраховка за каране по пътищата. Защо в България не погледнат как са направени нещата в добре развитите страни и се помачат да ги взаимсват а се мъчат да преоткриват неща за които явно не могат да мислят.

125

ha ha

преди 8 години

После да не се чудите защо се "топим" с по 50-60 хиляди на година, еи затова, онзи ден рИвете, че няма да имате доктори и сестри, ама скоро няма да имате НИКОЙ, Ако така продължавате.

fallback