Снимка: архив Reuters
fallback

Случващото се в Кьолн няма как да не насочи погледа ни към това, което се случва в Близкия Изток, настоя арабистът проф. Владимир Чуков.

Oще по темата

Коментарът му пред БНТ бе свързан с разгорещилия се в Германия проблем със сексуални посегателства срещу жени от страна на мигрантите.

Той заяви, че има изнесени данни, че пет от командирите на "Ислямска държава" са в Германия.

"Зад този над 1 милион бежанци няма как да не се промушат такъв тип елементи. Това е един процес, който не само трябва да се наблюдава, а да му се противодейства, тъй като това са престъпници, терористи", заяви експертът.

"Ако погледнем историята на миграционните вълни в Европа, тази в момента е безпрецедентна. Тя не е предизвикана, а и общественото настроение не е настроено позитивно към преместване на подобна маса хора. Резонансът ще бъде с години напред", коментира проф. Чуков.

По думите му, при противопоставянето на Иран и Саудитска Арабия е въпрос на вековна борба. Сблъсъкът между сунити и шиити е сблъсък на две форми на държавност, посочи проф. Владимир Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до 4

преди 8 години

Америка не само, че не е фалирала ами никога не е била толкова силна. Виж Русия вече е пред фалит. 1 долар е 75 рубли вече и се покачва постоянно.

8

до 1

преди 8 години

Безпрецедентна е, защото те са в 12-13 век, ние сме в 21, защото имаме технологии и оръжия да ги довършим в рамките на денонощие, чужди са ни като религия и обществен строй, да не говорим за морал, култура и ценностна система, обаче ни ги натикват под слогани като "толерантност" и "съпричастие", които 500 милиона европейци в ЕС в голямата си част не изпитват един към друг, какво остава към тези пришълци. Безцеремонна демократура е ЕС

7

Наблюдател

преди 8 години

Проблемите от мигрантите тепърва започват....

fallback