Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Св. Йоан Кръстител е наричан още Предтеча, защото предрича идването на Исус Христос на земята и подготвя пътя на Месията с проповедите си.

Като символ на пречистване Йоан кръщавал покаялите се с вода. Обредното къпане за здраве на Йордановден продължава и на Ивановден.

"На Ивановците, на Ивовците, на всички, които носят това име, им пожелавам крепко здраве. Днес да бъдат много весели, много щастливи, да има всичко на тяхната трапеза. Пожелавам на всички хора, не само на Ивановците мир и спокойствие, мир и любов в техните семейства", пожела отец Иван от Нови хан от ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Отец Иван помага на нуждаещите се от цялата страна. В семейството му има над 300 души. Сред тях има и негови съименници. 

Двама от тях, носещи името Иван, също пожелават здраве на всички Ивановци, а на всички хора по света "да се обичат и да има радост".

Според отец Иван хората са отвикнали да помагат и да бъдат милосърдни. Той обаче не губи вяра и надежда. 

"В последно време виждам, че има едно раздвижване между хората и повече, и повече стават дарителите при мен в дома", призна божият служител.

На всички, които празнуват днес и носят името Иван, Ивана, Иво, Калоян, Йоан, Ваня и други, честит имен ден и весело посрещане на празника.

Поздравът на отец Иван от Нови хан чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Я гледай....

преди 8 години

И за Путин ли се отнася?

4

Анонимен

преди 8 години

ДАЕ ЖИВ И ЗДРАВ ОТЧЕТО , ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ

3

Мирослав

преди 8 години

Да е жив и здрав и нека примера му бъде последван от повече българи.

fallback