Снимка: архив, Булфото
fallback

До два месеца близо 350 000 автомобили у нас може да бъдат спрени от движение. Причината е, че те нямат сключена задължителната застраховка "Гражданска отговорност", съобщава "Стандарт".

Става въпрос за 12 на сто от целия автопарк. Нарушителите попадат под ударите на промените в Кодекса за застраховане, които са в сила от 1 януари. Според тях КАТ трябва да отнема регистрацията на всяка кола без "Гражданска".

"На практика това ще се случи в близките 2 месеца", казва шефът на Пътна полиция Бойко Рановски.

През януари ще бъдат извършени последни тестове, а през февруари ще започне реалното спиране на автомобилите.

Сега от Гаранционния фонд подават колите без застраховка всяка седмица. Обменът на данни се извършва на дискове. До 6 месеца обаче това ще става онлайн, след като системите на фонда и КАТ бъдат свързани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Шофьор

преди 8 години

Хубаво де, като не ги карате тея коли за какво са ви? Стоят в гаража и прах събират? Ама утре ще кажете "Ей, трябва да ида до не-знам-си-къде!" и ще тръгнете смело без ГО. Единици ще сключат ГО, ама, ако ми блъснете колата, няма да искате да плащате щети, нали? Българският тарикат нищо не може да го дисциплинира, ей! Все гледа да е на кирия и да мине тънко... Пищете, че са скъпи ГО-тата, а не, че ви карат да плащате задължението си!

45

Анонимен

преди 8 години

STAVA VAPROS NE DA TI VZEMAT NOMERATA NA KOLATA ,A DA FIGURIRA V REGISTAR ZA SPREN OT DVIJENIE I KATO TE ZASNEMAT NA PATA V TOVA SASTOYANIE OTIVASH NA GLOBA PREGLED I GRAJDANSKA OKOLO 1000 LEVA BEZ DA TE SPIRAT A OT KAMERA S FISH PONEJE NESE OBJALVA CHESTITO NA GRATISCHIITE

44

Някой си

преди 8 години

Имам кола в гаража която не се кара, защо трябва да плащам гражданска ??Първо трябва да почнат да събират всички стари автомобили по улиците и между блоковите пространства който не се карат от години. Това ще е доста по ефективно защото дори и да ги спрат от движение те ще си останат там където са и ще продължават да заемат парко място.

fallback