Снимка: Reuters

Празнични наздравици и много пожелания за успешна година. Така по традиция започва всеки нов годишен цикъл от 365 (този път от 366) календарни дни.

Кое обаче е най-важното нещо, което българинът си пожелава на първо място за Новата година? Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg в традиционната ни анкета, в която участваха 2176 наши читатели.

Никак не е изненадващо, че мнозинството от българите си пожелават на първо място здраве – това са точно 62% от нашите читатели. 11% от анкетираните пък са си пожелали мир на земята, на фона на все по-сложната международна обстановка.

Щастие и успех във всяко начинание са си пожелали 8% от българите, а 6% мечтаят от тази година България да тръгне смело напред към европейски живот.

Всеки 20-ти пък (5%) си пожелава политиците да се вслушват повече в исканията на хората, за да направят живота им по-добър.

Значително малко са тези, които мечтаят за лично материално забогатяване. 4% от анкетираните искат по-висока заплата, че без пари в днешно време нищо не става, а също толкова са си пожелали нова кола, една вила на морето и младо гадже на плажа.

Скромни или не в пожеланията, дай Боже повечето от тях да се сбъднат. За да бъде пълна с надежда Новата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase