Снимка: архив Ройтерс
fallback

Нигерийци наемат нашенки за работа като детегледачки в Обединеното кралство и основно в Лондон, но впоследствие ги превръщат в бели робини, които са държани заключени, без храна и вода и само със символично заплащане.

Случаите са много и основна вина за това имат фирми посредници у нас, които залъгват кандидатките за уж по-добър живот в чужбина, пише "Монитор".

Повечето компании са дъщерни на нигерийската GEN122. Именно и заради това жените попадат в семейства с такъв произход, за които се твърди, че са много заможни и добри.

Оказва се обаче, че първоначалните обещания нямат нищо общо с реалността.

От горчивия опит на една една българка, заминала да работи в Англия като детегледачка, се ражда Facebook групата "Детегледачки в Англия", която е създадена с цел взаимопомощ.

В нея всички дами, които са заинтересувани от работа като детегледачки в Англия или имат някакъв опит в професията, са свободни да задават своите въпроси или да споделят опита си.

Не една и две са обаче историите, които разкриват нелицеприятната страна на професията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

И след това нелегално избягалите в Лондон, тук се водят безследно изчезнали!

39

Анонимен

преди 8 години

Едно време, по тошово време, с дядо ми гледахме по ТВ една афроамериканска певица.Аз се изцепих Леле, колко е грозна тази, прилича на ***, а дядо ми викаДа, ама не би взела *** и за слугиня, а аз се обидих майка ми беше все пак инженер...колко е бил прав, чак сега разбирам, превърнаха ни в бели роби, а и скоро пак ще станем част от Османската империя. Смело, с ЕС и НАТО , напред към робството.

38

Анонимен

преди 8 години

без храна и вода и само със символично заплащане.------тва кой го написа

fallback