Снимка: bgonair.bg
fallback

Всички оставени якета за нуждаещите се на Витошка бяха взети още до средата на деня.

Вчера дърветата на столичния булевард "Витоша" се събудиха "опаковани" с якета. На всяко от тях имаше послание: "Не съм изгубен" и пояснение – инициативата е акция за помощ на бездомниците в зимния студ.

Елена Койчева и Теодора Тонева от HiddenCash Sofia коментираха в ефира на Bulgaria ON AIR, че акцията "Не съм изгубен!" е нещо елементарно, което всеки може да направи.

"Скрихме 19 якета между 5:30 и 6:30 часа на 21 декември и до средата на деня нямаше останало нито едно яке. Сами видяхме как част от тези якета се взимат рано сутринта", разказа Тонева.

По думите й много от нуждаещите се не искат да бъдат настаняванr в домове и трудно се комуникира с тях. Те се опитват сами да си помогнат. Затова и действахме по малко по-пасивен начин, обясни Тонева.

Идеята за акцията се е зародила в Америка и в Англия, допълни Койчева.

По думите й там хората забелязали бедните, които имат нужда да се стоплят и започнали да им оставят якета, шалове, шапки с бележка, на която е написано: "Ако Ви е студено, стоплете се с това яке".

Вижте още по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Затова че има бездомни, че има хора които търсят нещо за ядене по кофите за *** сме виновни всички ние- кой директно кой индеректно в една или друга степен повече или по малко. Това че ще подхвърлим едно непотребно яке или нещо за ядене на потърпевшите без да ги погледнем в очите е жалък и удобен опит да избягаме от отговорността си. Не го правете. Има и други начини човек да запази достойнството си.

10

Анонимен

преди 8 години

някой ги е хвърлил в кофата-Браво ! а тез провансални момета се видяха по" телевизора" за радост на тати , и завист на цялото родно село

9

Анонимен

преди 8 години

До АнонименБългария не е единствената страна където има живеещи на улицата

fallback