Малката Владислава. Кадър: Нова тв

Десетки хора от Пловдив са звънели вчера в дирекция "Социално подпомагане", като са предлагали да се грижат за 11-месечната Владислава, съобщи шефът на службата Надя Танева.

Още по темата

Съдбата на бебето, което в четвъртък бе изоставено от майка си - 33-годишната Лилия Делева, във входа на кооперация в Пловдив разтърси цяла България. В момента момиченцето е в приемно семейство.

"Майката може да вижда дъщеричката си. Не трябва да се прекъсва емоционалната връзка между тях. Докато обаче Делева не се стабилизира, Владислава ще остане в приемното семейство", коментира Танева пред Нова тв.

Социалните щели да й помогнат да си намери работа и да се стабилизира, а от БЧК ще предложат храни за двете по-големи деца на Лилия в село Долна махла. Там момченцата се отглеждат от баба си.

11-месечната Владислава за втори път попада в приемно семейство. През март бебето било настанено при фамилия от Асеновград. Там момиченцето останало 8 месеца, след което майка й си я върнала. Доскоро живеели с бащата на детето Владо Станев на квартира в Пловдив, но се преместили в дома му в село Житница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase