Малката Владислава. Кадър: Нова тв
fallback

Изоставеното снощи в Пловдив 11-месечно бебе ще бъде настанено в приемно семейство, съобщиха от дирекция "Социално подпомагане" в града.

В момента момиченцето е в детската клиника на Университетската болница "Свети Георги", където й бяха извършени пълни изследвания и е под наблюдения на лекарите.

Oще по темата

Те твърдят,  че детето е много добре гледано и очевидно родителите добре са се грижили за него.

Въпреки това се очаква следобед малката Владислава да бъде предадена на приемно семейство.

Майка й Лиляна все още е в ареста. Снощи тя беше задържана, след като стана ясно, че е изоставила дъщеричката си.

Разследващите твърдят, че детето е било изоставено умишлено от майката, защото тя е решила, че няма възможност да се грижи за него. С бащата на момиченцето били в лоши отношения и той не желаел детето да е в дома му.

Майката се обадила в полицията късно снощи, като първоначално твърдяла, че го е загубила, а после, че е отвлечено.

Почти по същото време бащата на детето също се свързал с полицията и попитал защо детето му го дават по медиите.

Откритата и задържана 32-годишна жена, която имала още 2 деца, променила на няколко пъти версията си за случилото се.

Първоначално обяснила пред полицаите, че била ударена от мъжа си и че й били взели детето. По-късно признала, че никой от фамилията не го искал и затова го зарязала в количка във входа на кооперация на бул. "Васил Априлов".

Бащата на изоставеното 11-месечно момиченце е мъж от пловдивското село Житница, а освен бебето 32-годишната Лиляна, която е от ромски произход, имала още 2 големи момчета от различни бащи.

По-големият й син бил ученик в девети клас и от брака й с мъж, с когото още не е разведена и който не давал дори и лев за издръжката на сина си. По-малкото момче било шестокласник в училище в Хисаря, а баща му от село Иван Вазово и давал редовно пари за отглеждането на сина си от Лиляна.

Тя пък живеела при баба си по майчина линия в Долна махала, но била безработна и без постоянни доходи. За издръжката й се грижела майка й, която от години била на гурбет в Гърция, твърдят пред "Труд"  хората от Долна махала.

Според тях най-вероятно майката е изоставила бебето, за да принуди бащата на момиченцето да й даде пари за издръжката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Радо

преди 8 години

3 деца от трима различни мъже????? Певицата Кали е с подобно постижение.

11

Bio gaz

преди 8 години

Koito moje pravi...Koito ne moje...stava ministar ili premier na razvitieto...na betonnite panelni kletki v rbg...

10

nina

преди 8 години

Не знам защо пишете,че жената е от ромски произход,има нейни снимки и на детето в трафик.бг,нищо ромско няма в тях.Като майка въобще няма да коментирам постъпката й.

fallback