Кадър: Нова тв
fallback

Родителите на бебето, което снощи беше открито само в детска количка в двора на пловдивска кооперация, са установени.

Oще по темата

Детето е било изоставено умишлено от майката, защото тя е решила, че няма възможност да се грижи за него.

"Майката е изпаднала ситуация, в която е нямала дом и парични средства. Изоставила го е в двора на кооперацията с надежда да го намерят добри хора", заяви Кузман Мартинов от Второ РПУ в Пловдив пред Нова телевизия.

По думите му с бащата са в лоши отношения и той не желаел детето да е в дома му. Майката се обадила в полицията късно снощи, като първоначално твърдяла, че го е загубила, а после, че е отвлечено.

Надя Танева, директор на местната агенция "Социално подпомагане" съобщи, че жената е на 32 години и има още две деца от друг мъж, които гледа майка й.

Изоставеното дете и родителите му са живели в село Житница и ще се изяснява какво е правила майката в Пловдив. Предстои сериозно проучване, от което да стане ясно дали майката може да се грижи за момиченцето, съобщи още Танева.

Детето е на 11 месеца. Момиченцето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. "То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", изтъкна Танева. 

Тя съобщи още, че бащата на детето се свързал със социалната служба и попитал защо детето му го дават по медиите. Това означава, че версията на майката, че е изоставена не е точно така, допълни шефката на "Социално подпомагане" - Пловдив.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 8 години

Минко 47 г ерген няма тия проблеми

44

Щиглиц

преди 8 години

няма да се учудя ако скоро и канибали се навъдят

43

непростимо

преди 8 години

Няма абсолютно никаква "извинителна" ситуация да си изоставиш детето,ама НИКАКВА.Това детенце да е живо и здраво да намери добри хора и дом и никога да не погледне тази която го е родила.не го заслужава.Не може така да се постъпва с дете.

fallback