Снимка: архив, Ройтерс
fallback

С Европейската комисия вече мислим и гледаме в една посока, коментира вицепремиерът Томислав Дончев след срещата си с комисаря по регионалната политика на ЕС Корина Крецу. Той посочи, че в трудни за Европа времена трябва да покажем, че осъществяваме кохезионната политика на ЕС и ползваме ефективно средствата от европейските фондове.

В момента България се намира в критична фаза по отношение на усвояването на европейските средства, припомни още Дончев. В края на тази година изтича първият ни програмен период. Догодина пък "оборотите трябва да се повишат" още повече, защото програмите за новия период - 2014 - 2020 година вече са отворени.

Вицепремиерът призна, че трябват и видими резултати за редица реформи в редица сектори. Той открои няколко - водния сектор, здравеопазване и образование, които крият най-големите предизвикателства.

През новия програмен период от различните фондове на ЕС България ще получи към 10 млрд. евро, отбеляза комисарят Корина Крецу. Тези средства ще бъдат насочени за иновации, малки и средни предприятия, транспорт, образование и редица други области, като целта е да подобрят живота на хората.

Крецу е на посещение в България по повод откриването на София Тех парк. Проектът получи европейско финансиране по стария програмен период.

Комисарят отчете, че той е само един от примерите, че резултатите от използването на европейските фондове са видими. Освен  Тех парка, със средствата от ЕС са финансирани и редица други проекти, сред които софийското метро, инфраструктурни обекти и други, които помагат за развитието на България, отбеляза тя.

Още по темата за еврофондовете четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

някой

преди 8 години

До: номер 11А някой като тебе е надигнал глас и е викнал: "ОСТАВКА", а батко ти Бойко ти обяснява че е незаменим и после като сдаде властта кой ще ни управлява, ще дестабилизираме държавата и ще настъпи хаос.И е прав да ти кажа, за съжаление.Никой не може да ти причини това, което сам си го причниш!Щото "СДС-то било лошо", щото "Иван Костов бил лош", щото "не искаме да ни шокират със шокова терапия", щото "ще ни карат да плащаме за ньивите като ни ги върнат"...

11

някой

преди 8 години

До: номер 12И ти си прав! Само че тия дето вземат и разпределят парите ни обясняват на тебе с мене, че ние ги ручаме доматите с колците и нищо не разбираме!Колко още?

10

някой

преди 8 години

*** как бе, ами винетките? Тогава защо ще плащаме повече пари за винетки като има пари и по ОП "Транспорт"? Пък то само това да беше - цвете! Новата магистрала сега прочетох че се нагънала като юфка!До: номер 13 (ККК)Аз не знам точно кой, но се досещам.

fallback