Снимка: bgonair.bg

Какво се разбира под благотворителност днес? Дали я има само по Коледа? Какво и за кого даряваме? Прави ли ни това по-човечни? Как можем само с една плюшена играчка да си спечелим детска усмивка?

Holiday Heroes прави седма поредна кампания за подпомагане на 5000 семейства в нужда. Кампания за събиране на играчки се провежда за трета поредна Коледа.

"Идеята е, че най-малките членове се радват най-много на играчките, а трябва да зарадваме и тях. Това е скромен подарък към пакетите, които носим на семействата в нужда", допълни ръководителят на Holiday Heroes Росица Томова в предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

"До 16 декември между 18 и 20 ч. и от  14 до 16 ч. през уикенда в The Mall ще има доброволци и събираме играчки. Всеки може да дойде да ги остави  при снежния човек за дете в нужда", обясни тя.

Росица Томова разказва, че най-различни хора даряват. Но това, което най-вече ги обединява, са големите им сърца.

"Хората даряват различни играчки, не само плюшени - има пъзели, домино, шах и други игри. Децата трудно се разделят с играчките си, но когато знаят, че отиват за дете в нужда, те са готови да ги преживеят", сподели Томова.

Адриана, която е доброволец, донесе играчка за децата - плюшена сърничка. "Всеки от нас има вкъщи в някой ъгъл забравени играчки, с които никой не си играе, на които никой не се радва. Защо да не направим един подарък на малките?", попита риторично момичето.

Така Адриана се чувства полезна, активна, будна: "Радвам се, че мога да помагам и ще продължавам да го правя".

Актьорът Любомир Ковачев също е част от инциативата. Той дарява плюшено лъвче с пожеланието всяко дете да бъде смело в мечтите си и да има лъвско сърце. Той смята, че децата имат нужда от топлота по празниците, а тази топлота може да получат чрез нас.

"Колкото повече хора се включим в инициативите на Holiday Heroes, толкова по-добре. Като направиш добро, то ще ти се върне", заключи Любомир Ковачев.

Във видеото на предаването "ДНЕС" вижте и кои са най-социално ангажираните световни звезди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase