Снимка: flickr

Възпитателката, която вдигнала за косата момиченце в частен столичен детски център, е уволнена.

Мая Манчева, която е станала свидетел на ужасния метод за "възпитание", разказа в мрежата как Роза хванала момиченце за косата и го разтърсила агресивно във въздуха.

Още по темата

"Въпреки че няма доказано провинение преценихме, че отношенията в групата след тази случка биха били изострени. Затова решихме да прекратим договора с помощник-възпитателя. Тя вече не работи при нас. След сигнала на г-жа Манчева информирахме както родителите на детето, така и на всички деца в групата. Детето, което според Манчева е пострадало, продължава да посещава детската градина. То е в добро здраве, жизнено и усмихнато. В най-скоро време ще монтираме камери за онлайн наблюдение", уверява Шварц в съобщение, изпратено до ТВ7.

Според Мая Манчева обаче, насилието не е единственият проблем в детския център.

"Храната там не е подходяща за малки деца. Казаха ми, че два пъти в месеца им дават закуски с шоколад. Детето ми е на година и три месеца. Изказах своето възмущение, но преглътнах това. После се оказа, че им дават меденки и сухи пасти. Сега си гледам детето сама. Нужно ми е време, за да взема решение дали да го пускам на детска градина", каза още мая Мая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase