12-годишният Максим Хорозов. Снимка: Dnes.bg
fallback

25 надежди на родния тенис участваха в открит урок, воден от първата ракета на страната ни Григор Димитров. 

Бившият №8 в света проведе обучението на младежите преди демонстративния му мач срещу Гаел Монфис в столичната зала "Арена Армеец" тази вечер.

12-годишният Максим Хорозов е седмокласник. Започва да тренира тенис от 5-година възраст, малко след това тръгва и на училище. То е едно от всички 25 деца, които участваха в открития урок по тенис на Григор Димитров.

"Гордея се, че ме избраха да тренирам с него и той за мен е като идол. Смятам, че ще ме научи на много неща, но искам да ме научи да не се притеснявам, когато играя”, споделя седмокласникът от Пловдив. 

Максим е втори в националната ни ранглиста за младежи в тениса.

Той учи в пловдивското училище "Алеко Константинов” и използва дори свободното време в междучасията за поддържане на спортна форма.

"Харесва ми, че той е много атрактивен играч и много интересен за публиката. Технически искам да разбера как му е толкова силен сервиса и как форхенда му е толкова добър. Искам да го питам до колко години иска да играе, кой му беше любимия тенисист като малък и каква му е целта в бъдеще”, казва още бъдещата надежда в тениса.

След като завърши тази учебна година, Максим е решил да се запише в спортното училище в Пловдив. От следващия месец ще отделя по 4 часа на ден за тенис тренировки.

"След 10 години се виждам да играя на Австралия оупън, финал и да играя пети сет”, казва още младият пловдивчанин. 

Григор Димитров ще проведе открития урок по тенис с най-добрите деца на България в този спорт, за да предаде част от уменията, които е натрупал през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Спелчекер нямате ли? На един ред няколко грешки.А иначе браво на детето. Желая му успех.

12

Анонимен

преди 8 години

Браво дете! Ние сме толкова големи колкото и мечтите ни. Ще се радвам един ден да те гледаме на световните кортове като Григор!

11

Анонимен

преди 8 години

До АнонименА твойта дъщеря манеканка ли е? В коя агенция?

fallback