Снимка: Булфото
fallback

Българската православна църква е силно разтревожена от това, което се случва в Европа и света, призна пловдивският митрополит Николай пред журналисти по повод терористичните атаки и напрежението между Русия и Турция.

"Ние, християните, сме призовани да служим на мира", каза Дядо Николай, цитиран от "Фокус" и добави, че "Исус Христос е примирил човека с бога, за да служи на мира, защото християните знаят спасителния призив на Свети апостол Павел: "Доколкото е възможно живей в мир с всички човеци".

Митрополит Николай призна, че църквата е разтревожена от човекоубийството "и молим бог да пази всички християни и човеци от всякакви беди и злощастия".

Владиката допълни, че се моли на Бог да дари с мир и благоденствие българския народ, Европа и целия свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Сиромашка правда

преди 8 години

Веднага се вижда лицемерието и атеизма на написалите статията - два пъти кощунствено пишат Бог с малка буква.

19

Анонимен

преди 8 години

защо другите наричащи се християни мълчат и не ги е грижа за нарушаване на моралните закони и на човешките права на живот, свобода, сигурност и мир, за зверските убийства на радикалните ислямисти и не правят нищо да защитят жертвите а си живеят като безразлични безбожници и не се противопоставят на обсебените от дявола ислямисти да вършат злите му нечестиви дела.

18

отвратен

преди 8 години

ако иска да е български патриарх на Православната ни църква първо да отлъчи недоразумението рафаил, който анатемосва русия и са жълти стотинки благославя идил и турците! срамота, май е време да ги лустрираме тия попчета!

fallback