Снимка: Булфото, архив
fallback

Не всеки мюсюлманин е терорист и не всеки терорист е мюсюлманин. Това каза проф. д-р Недим Генджев, бивш главен мюфтия пред bTV.

Oще по темата
Според него не може да се слага равенство между терор и ислям, защото самата дума „ислям” означава мир.

Той смята, че радикализираните живеят в общества от затворен тип, които позволяват да им се окаже влияние.

"Държавата е оставила тези деца на самотек и те попадат в ръцете на необразовани ходжи, които съответно ги карат да правят тия неща”, допълни Генджев.

Той заклейми убийствата в името на която и да е религия и каза, че "да убиваш хора е грях и то най-жестокият грях”.

"Коранът не насърчава битката с друговерец, ако убиваш хора или крадеш, или извършваш други забранения деяния, отиваш в ада”, допълни още Генджев.

По думите му обещаваните на джихадистите 77 девици нямат нищо общо с Корана.

"Не ми го побира акъла това, те убиват деца. Имам една сюрия внучета и веднага ми се привиждат. Дори животните пазят децата си”, каза бившият главен мюфтия за джихадистите.

Той допълни също, че не Коранът строго забранява самоубийството.

"Това означава, че им промиват мозъците и ги пращат да извършат задачата”, допълни Генджев.

Според него един от начините, по които може да са вербувани терористите в Париж, е с помощта на наркотици. 

"Имам означава водач, той трябва да пълни с вяра сърцата на хората, а не да им казва убивай, лъжи”, каза той.

Според Генджев в България има джамии, в които се проповядва радикален ислям от необразовани имами.

„Бих препоръчал на ДАНС да погледнат с по-сериозни очи на този проблем”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Джон

преди 8 години

Когато станат повече палачинката се обръща и започват призивите за избиване на неверниците, изнасилване на жените им и дъщерите им, сваляне на правителството и възцаряване на шериата което е ислямистка форма на управление базирана на корана, планове за терористични атаки, тормоз и побои над местното население и т.н. Това може би я чака и Европа ако не се осъзнае и не се отърси от приспивното ционистко заклинание на толерантността с която е омагьосана.

87

Джон

преди 8 години

Тази същата схема се използва по абсолютно същия начин от съвременните ислямисти когато отиват да инфилтрират западните общества в името на исляма. Отиват млади боеспособни мъже за да си вземат нищо неподозищи тамошни жени които подчиняват и ислямизират и произвеждат местни ислямисти като така лишават тамошното население от жизнеспособни жени в родилна възраст с които се държат иначе ужасно. През цялото това време те се правят на жертви и на хора изповядващи "религията на мира".

86

Джон

преди 8 години

Когато обаче на по-късен етап придобива значителен брой последователи които се присъединят към него не поради убеждения в правотата на думите му а впечатлени от жестокостта и бруталността с която се разправя с враговете си което е типична черта за ислямския свят и когато става прочут кервански разбойник, тогава палачинката се обръща. От посланията за мир вече ненужни като средство за подмазване пред по-силните от него не остава и помен, сега посланието става избийте всеки който не се присъедини.

fallback