Снимка: архив Bulphoto

Протест срещу увеличението на цената на винетките ще се проведе днес в Пловдив, съобщава Агенция "Фокус".

Недоволните шофьори се организират във Facebook. От догодина винетките стават 97 лева, което е с 30 лева повече от досегашната цена.

Протестът на пловдивчани е обявен от 10 часа на една от бензиностанциите в града, откъдето автомобили ще потеглят по основните пътни артерии в града.

"Сега вдигат цената на винетката, утре започват и с горивата, после идват и хранителните стоки. По принцип 30 лева не е от голямо значение за годишна винетка, но утре 2 лева още отгоре за горива и те се трупат. А заплатите стоят на едно ниво, пенсиите стоят на едно ниво", заяви пред БНТ Антон Дончев, организатор на протеста.

Според Дончев, пътищата у нас не отговарят като качество на повишението на цената на винетката. Затова той често ремонтирал своя автомобил. "Последният ремонт ми коства 250 лева. 250 лева съм ги броил, а никой не ме пита имам ли ги, нямам ли ги", обясни той.

Пловдивчани ще се съберат в 10 часа на една от бензиностанциите в града. Намеренията им са да преминат с автомобилите си по няколко улици и да блокират едно от възловите кръстовища в район „Южен”. Очаква се към шествието да се присъединят и таксиметрови шофьори.

В идните дни подобен протест се организира и във Варна, а за 28 ноември има насрочен национален протест пред парламента в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase