Снимка: Facebook
fallback

Преди ден ви разказахме за Валери - смелият малчуган, който се бори с тумор в мозъка.

Лекари в Турция дават надежда, че момченцето може да се излекува. За съжаление сумата по лечението беше непосилна за родителите му - над 7 хиляди евро на месец за химиотерапия.

Днес вече парите за лечението са събрани. Така майката на Валери вече има сили да се усмихне. Тя има надежда – детето ѝ получава шанс да се пребори с коварната болест.

Вчера страницата във Facebook - Живот за Валери е била засипана със съобщения от желаещи да помогнат.

Малко по-късно през деня Виделина със свито сърце отива до банката. А там я изненадват - в дарителската сметка са събрани малко над 314 хиляди лева. През PayPal пък дарителите са събрали над €21 хиляди.

Сума, достатъчна за едногодишното лечение на Валери. Родителите му са решили всички средства, които останат, да бъдат дарени на други деца в нужда, съобщи Нова тв.

Родителите на детето са избрали клиника в Турция. Родни лекари също са предложили да лекуват малкия Валери, но от клиниката в Истанбул дават по-голям шанс за детето.

А от там нататък следва надеждата. Че Валери отново ще си играе на детската площадка. Щастлив и здрав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ицо

преди 8 години

Живи и здрави да сте всички подали ръка в такъв момент на това толкова прекрасно малко калпазанче.Такива добрини се помнят ВЕЧНО.

33

Без име

преди 8 години

Поклон пред всички, които са помогнали! Сили и кураж на родителите на Валери! А на него пожелавам едно усмихнато и безгрижно детство, и разбира се много дълъг живот!

32

Дид

преди 8 години

До АнонименЧовек ако щеш ми вярвай, обаче това е мнението ми за лекарите в Дания. То не е техника от ново поколение, то не са безкрайни средства, с които разолагат.... то не е такава некадърност... 1.000.000 пъти предпочитам нашите лекари, отколкото други некадърници. А в Турция дават по-големи шансове, за да се ходи при тях и там да се дават парите. Дай Боже детето да се оправи напълно!

fallback