Снимка: kameranovatv, Снимката е актуална към 14.00 часа

Започна протестът на служителите в сектор "Сигурност" пред Народното събрание. 7-часовият протест, за който по-рано се заканиха полицаите обаче, е пред провал.

Малко преди 13.00 ч., за когато беше обявено началото на протеста, обстановката в района беше спокойна.

Край паметника на Цар Освободител се беше събрала малобройна група, към която в следващия половин час се присъединиха още хора. Към 14.00 ч. малобройната групичка разпъна и българския трибагреник.

Още по темата

Пред "Дарик" Галентин Грозев, председател на синдикат Алианс "Сигурност" в МВР обясни, че целта не е била протестът да е масов, както онзи в неделя, а да напомни за очакванията на полицаите.

Движението в района се осъществява нормално, няма затворени участъци.

Припомняме, че протестиращите искат параграфите от 9 до 16 от Законопроекта за държавния бюджет за 2016 г., които включват орязването на социалните придобивки на служителите на сектор "Сигурност", да бъдат оттеглени.

Протестът е организиран от синдикат Алианс "Сигурност" в МВР. Според неговия председател Галентин Грозев на площада ще дойдат и от Национален синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец", Национален синдикат на гражданската администрация и от Синдиката на служителите на затворите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase