СНимка: БТА
fallback

Гражданите не са доволни от услугата МВР и нямат доверие на системата. Това каза психологът Росен Йорданов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според него натиск върху системата оказват политически влияния под формата на назначения на неподходящи кадри.

Йорданов заяви, че управлението на МВР наподобява "хепи соц" система, която с годините трупа все повече грешки и следователно понижава качеството на сектора у нас. Самият той е напускал два пъти редиците на МВР:

„Тръгнах си разочарован дори от собствените си колеги. Половината от тях спокойно мога да нарека чантаджии. Това са хора, които идват на работа в 8.30, а в 5.15 са на нисък старт, за да си тръгнат. Те искат да получават, но не искат да дават", коментира Йорданов.

Той даде пример с нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ, където по негови думи са били изпратени високопоставени служители на МВР и прекалено много униформени, а всъщност случаят е могъл да бъде разрешен с "10 кадърни полицаи".

Йорданов подчерта, че в момента в системата работят хора, които в голяма част дублират функциите си. Според него МВР може да съкрати 20% от служителите си, без това да има негативен ефект върху системата.

По негови думи трябва да бъде обърнато особено внимание на Института по криминалистика и криминология, да бъде направен анализ на това кои дейности водят до повече разкрити престъпления и да бъдат назначение млади и качествени кадри с желание за работа.

Според Йорданов ролята на главния секретар е ключова, защото именно той е човекът, който трябва да предложи идеи за решаване на въпроса. Той разкритикура и пресцентъра на МВР, който според него не осъществява достатъчно добра комуникация между институцията и гражданите.

Йорданов, който е бил дългогодишен служител в сектора, заяви, че промяната в институцията едва ли ще случи отвътре и изрази опасения, че обществото няма да одобри протестите на полицаите, тъй като е загубило доверие в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 8 години

Само едно разбрах,че всички главатари са от СИК.Доган Бойко Сидеров.А на Станишев баща му беше в ЦК на БКП.Заблуждават ни яко,и ние глупаците им вярваме.Свидетели сме,че гарга на гарга око не вади.Бойко един не осъди,поне не разследва някои за парлама.Простоовчелудието търпи.И Професорите учените ли са прости,та несе усещат.Нямали един честен интилигентен българин,да поведе нацията.Нека сие към запада.

21

Граничар

преди 8 години

До Милиционерка на 41г.Не бъркай гранична с работата в "Чистота" :))) 27 години трябват вече за да се пенсионираме и 53 годишна възраст...

20

Анонимен

преди 8 години

Нямаме доверие в полицията, но не е това начина и не са виновни полицаите. Нима учителите са виновни за неграмотността? Или лекарите за здравеопазването? Ами правосъдието, сигурно ще се оправи с тази пародия на реформа! Виновни са политиите и медиите, които ни облъчват непрекъснато. Докато всички заедно не се вдигнем и ги изметем, няма да има промяна. браво на румънците и унгарците. В случая подкрепям полицаите.

fallback