Снимка: БТА
fallback

Около 70 – 80 надзиратели са се събрали тази сутрин пред входа на Женския затвор в Сливен, за да изразят недоволството си срещу съкращаването на социалните придобивки на полицаи, пожарникари, военни и останалите работещи в системата.

Това съобщи за "Фокус" Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите в България.

В протеста участват само онези служители, които не са смяна. Служителите на силовите ведомства не са доволни от направените отстъпки от правителството и протестите им продължават.

Основното искане остава отказ на финансовият министър от предлаганите промени, които касаят бюджет 2016 и респективно силовите ведомства, както и засягането на социални права на служителите.

Цветан Михайлов каза, че текучеството на служители от местата за лишаване на свобода след промените в кодекса за социално осигуряване е нараснал. Броят на напусналите системата се е увеличил и в момента се работи при критичен минимум на надзорно-охранителен състав.

От работещите в затвора в Сливен близо 80 служители към момента 10 са подали молби за напускане, а други изчакват решаването на проблема. В последните месеци отново има напуснали служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

1, на tulski

преди 8 години

му е добре, той ще си плюе по МВР, ще си чеше зад...ка с пръсти. Има будали да протестират.

1

гост

преди 8 години

ДА НАПУСКАТ?????????????БЕЗРАБОТНИ КОЛКОТО ЩЕШ??????????И ПРИДОБИВКИ НЕИСКАТ??????????ТА ДАЖЕ И ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ТУК ТАМ НА 4 ЧАСАТАКА Е В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ЕЛАТЕ И ВИЖТЕЗАПЛАТА ЕВЕНТУАЛНО СЛЕД НЯКОЙ И ДРУГ МЕСЕЦЕЛАТЕ ПРИ НАС Е МНОГО ДОБРЕ ???????????

fallback