Снимка: Булфото
fallback

лед протестите заради орязаните социални придобивки на служителите на МВР, системата ще напуснат хората с достойнство и ще останат само "мишките", настоя криминалният психолог Росен Йорданов.

Той беше категоричен, че в силовото ни ведомство няма лидери и то се управлява със "слагачество".

"И 5 млрд, лева да се излеят в МВР, те пак ще потънат. В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници", категоричен бе Йорданов пред Нова тв.

Според анализатора в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов спонтанните протести на униформените във вторник са били "преврат".

"Полицаите показаха, че на практика могат да вземат властта", коментира той.

Безлов изрази мнение, че плановете на финансовото министерство за орязване за намаляване на заплатите, които полицаите взимат при пенсиониране от 20 на 10, са съгласувани с премиера Бойко Борисов.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов подкрепи тази теза, като обясни, че компенсациите за служителите на МВР трябва да се запазят, защото хората под пагон нямат право да извършват никаква дейност извън системата.

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, докато полицаите протестират, националната ни сигурност е в опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Az

преди 8 години

До От един друг форумChe to kolko ot tiah mogat da tichat?

25

Хапче

преди 8 години

"Хората под пагон нямат право да упражняват НИКАКВА друга дейност...!"/цитат от прекрасната реч на Емануил еди-кой си.Не думай, пепел ти на езика, таварищ. Всеки полицай, особено в по-малките селища, дето се знае всичко, УПРАЖНЯВАТ баничарнички, кръчми, ресторанти, дърварство, закриляне на крадци и хулигани, а ДЕЙНОСТТА е на името на съпругата!И, както са неПОЛИТИЗИРАНИ, участват в групови изборни емоции ЗА определен кандидат!!! Между другото - за артистичност! Г,уСИН Йорданов!

24

От един друг форум

преди 8 години

А също така за пенсионирането - когато един полицай навърши възраст в която вече не може да тича, трудно му е. Може да премине на по-лека длъжност зад бюро и да си изчака достойно възрастта за пенсиониране. Не е ли така?

fallback