Снимка: Булфото, ахрив

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното Ларго, съобщиха от културното ведомство.

Рашидов събира работна група от експерти, които да направят анализ на изпълнението на реставрационните работи по проекта "Античен културно-комуникационен комплекс Сердика", се посочва в съобщението.

Още по темата

Отбелязва се, че министърът е предприел това действие след сигнал на граждани, които смятат, че реставрацията не отговаря на оригиналния облик на находките. 

Планираше се античният комплекс "Сердика" да е завършен в средата на ноември, а официалното му откриване се очакваше идната година.

Ларгото ще бъде част от подробния устройствен план на централната градска част, който беше приет от СОС. Той е възможно най-консервативен - залага на опазването на паметта на града както като пространства и като сгради, така и като зеленина. Планът предвижда и отчуждаване на имотите, под които лежи амфитеатърът на Древна Сердика.

 

Античният комплекс "Сердика" ще е завършен в средата на ноември, а официалното откриване ще е идната година,съобщи пред репортери министърът на културата Вежди Рашидов при проверката на работата на Ларгото.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2015/08/18/largoto-gotovo-noemvri-otkrivane-dogodina.273673
 

Античният комплекс "Сердика" ще е завършен в средата на ноември, а официалното откриване ще е идната година,съобщи пред репортери министърът на културата Вежди Рашидов при проверката на работата на Ларгото.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2015/08/18/largoto-gotovo-noemvri-otkrivane-dogodina.2736Античният комплекс "Сердика" трябваше да е завършен в средата на ноември, а официалното му откриване бе планирано за идната година.Ларгото ще бъде част от подробния устройствен план на централната градска част, който беше приет от СОС. Той е възможно най-консервативен - залага на опазването на паметта на града както като пространства и като сгради, така и като зеленина. Планът предвижда и отчуждаване на имотите, под които лежи амфитеатърът на Древна Сердика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase