Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА
fallback

Партия "Атака" започва процедура за сваляне на имунитета и отстраняване от длъжност на главния прокурор Сотир Цацаров, обявиха от партията.

Oще по темата
Националистите искат да съберат подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента Росен Плевнелиев да отстрани от длъжност главния прокурор с мотива "системно неизпълнение на служебните задължения".

От "Атака" заявяват, че ще представят на народното представителство десетки случаи, в които прокуратурата не си е свършила работата.

От партията също така смятат да сезират 1/5 от ВСС за основания за разследване на Сотир Цацаров за престъпление по чл. 308 от НК (за съставяне на неистински официален документ или преправяне на съдържание на официален документ - бел. ред.).

На това основание 1/5 от ВСС може да поиска сваляне на имунитета на Цацаров и разследването му, уточняват националистите.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за сваляне на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата му Десислав Чуколов.

Исканията са заради разследването от прокуратурата на хулигански действия на двамата. То започна след като в нощта срещу събота Сидеров и Чуколов станаха герои в инцидент в центъра на София.

Тогава двамата предизвикаха проверка за контрабанда в магазинче, а собствениците му ги обвиниха, че са се саморазправили с тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 8 години

И тоя другар като кадафи вчера го гледам с едно чадърче на улицата дава интервю . Ама нормално на него диктаторите са му идоли

82

koko

преди 8 години

Абе като не може по друг начин -няма ли кой да опуха на тъмно марионетката Болен.Ама юнашки да го стресне за поне 6 месеца.Тъкмо ше се излекува от бялата захар....разриаш ли???

81

Анонимен

преди 8 години

Май при соца имаше повече свобода на словото, като гледам какво звездичосват тук.

fallback