Кадър: Dnes.bg
fallback

"България е мястото!“, казва Силвестър Сталоун в новия рекламен клип на страната ни.

Шест кинозвезди са героите, които не просто рекламират страната ни, а показват личното си отношение към нея като място, което трябва да се види и усети, стана ясно при днешното представяне на клипа от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Във видеото участват актьорите Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Ейдриън Броуди, Шохрех Агдашлу, както и режисьорът Том Кърк, и продуцентите Алън Сейгъл и Лез Уелдън.

"Работим по този клип близо 10 месеца и мога да кажа, че това е сред най-добрите примери за публично-частно партньорство. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства. С този клип променяме начина, по който искаме да се възприема и промотира страната ни“, подчерта министър Ангелкова.

Тя и изпълнителният директор на филмовите студия Ярив Лернер подписаха Споразумение за партньорство по силата на което всички права се прехвърлят на Министерството на туризма и видеото може да бъде използвано безвъзмездно за популяризиране на възможностите за туризъм в страната ни.

"Клипът показва и тясната връзка между туризма и киното, с което се надяваме да привлечем още по-голямо внимание към България“, посочи Николина Ангелкова. По думите й примерите в световен мащаб са красноречиви – туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър.

В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на "Плажът" с Леонардо ди Каприо, а Хърватия се позиционира като кино дестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала "Игра на тронове".

"Киноиндустрията може да ни помогне да преодолеем и сезонността в туризма", допълни министърът на туризма.

Клипът може да бъде видян на страницата на министерството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 8 години

От видяното до тук ми идват няколко въпроса на ум и един основен. Клипа е направен да реклама студиото, което го е заснело с изключително "високо качество" или да покаже на света красотата на България - защото видях предимно кадри от столицата? Повтарящи се кадри, ниско качестово.. просто "БРАВО" на човека измислил "креативният" сториборд на клипа! Нямам думи! Къде е показана красотата на нашите планини или малките морски курорти, къде е показана историята ни?

44

Анонимен

преди 8 години

Защо всички хейтвате направата на клипа, хубаво е, че някой нещо прави за популяризирането на България. Защо някой от вас не направи нещо по-добро? Капка позитивизъм няма у повечето хора в тази държава.

43

Анонимен

преди 8 години

Мога ли да знам, майка Ви стара, защо ми изтрихте коментара?! И това, че хората имат чувство за естетика и с просто око се вижда, че клипа е бездарен, не ни прави русофили или русофоби. И съвсем безплатно мога да Ви кажа, че не струва! Айде трийте !

fallback