Снимка: Булфото
fallback

"Топлофикация София" не оставя длъжниците си и ги търси до девето коляно. Преди дни Николай Николов от Дряново получава писмо от Софийския районен съд, в което се казва, че е длъжник към "Топлофикация София" за периода от ноември 2012 г. до април 2014 г. в... град Габрово. В писмото е отбелязано, че мъжът е длъжен да се издължи в двуседмичен срок.

"Как този адрес е топлофициран от "Топлофикация София", след като се намира в Габрово? По интернет ли пратиха топлината на този адрес, по водопровода ли, по телефона? Как е станало? Как Топлофикация-София реши, че топлофицира имот в град Габрово? Как е възможно това да стане?", пита Николай Николов. Брат му Николай също получава подобна фактура, а заедно с тях и още 26 човека.

Проверка на bTV показва, че всъщност става въпрос за грешка и имотът не се намира в Габрово, а в София. Николай Николов обаче е категоричен, че не притежава имот в София, за да бъде снабдяван с топлоенергия.

От "Топлофикация-София" обаче отчитат, че Николай е един от 28-те наследници на имот в столицата, собственост на техен роднина по майчина линия, починал през 2013 година. Така наследниците, голяма част от които дори не се познават, трябва да заплатят насъбралата се сума.

"Как моите лични данни, след като аз нито доброволно, нито нищо съм ги предоставял на "Топлофикация София", те са попаднали при тях. Единственото логично обяснение, което мога да дам, че това е резултат на работа на организирана престъпна група", смята Николай Николов.

Николови нямат нито документ, нито спомен, че родословното им дърво тръгва от рода Вълчанови, за чиито наследници са сочени днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

На какво са способни

преди 8 години

тези от ТЕЦ-София и какви са възможностите на съдиите-изпълнители, ако от ТЕЦ-а са се обърнали към тях?Ние софиянците не веднъж сме се чудили дали тези инстанции наемат частни детективи или пък по незаконен път събират лични данни.Наскоро един човек се беше смаял - за него бяха издирили данни вкл. и за това, в коя политическа партия е заемал изборна длъжност, каква е квадратурата на къща в провинцията, която отдавна се е срутила, но той е притежавал идеална част от нея, кога е продал 3 декара

18

Анонимен

преди 8 години

Който не иска и не може да плаща крайно справедливите сметки на Топлофикация да се бие с пръчки в Неделя на обяд. Сметките са абсолютно обективни, така че не плачете. За Колко ли се заделят от сметките на Топлофикация, колко ли дечица са се изучили в САЩ и Европа. Колко ли вили са се построили, колко лимузини купени? Самоковската принцеса се хвалеше, че всичко ще е обективно. За нея сигурно но за абонатите не е. Измамата е нагла и брутална. Ако имаше нормален съд у нас Юрданка и СО щяха да са в

17

Анонимен

преди 8 години

Докато има балъци ще има и тарикати.Отказът от наследство е вратичка за измъкване но не е решение.Приятели нямаме праг на бедността ,нямаме минимум доход на тричленно семейство.Държавата се управлява рекетьорски,държавата извива ръце и изнудва а не помага и не асистира за справяне проблемите на своите жителе,това се получава защото нашите ръководители нямат глави за тая работа.Та те до онзи ден рязаха уши на длъжници,как да му говориш на такъв за хуманност

fallback