Снимка: Булфото
fallback

Малко повече от 2 седмици остават до местните избори на 25 октомври, в които 265 общини (и по-малки населени места) ще изберат своите нови кметове и общински съвети.

С малки изключения, по традиция страстите при местния вот не са толкова разгорещени, както преди парламентарни избори. Но и до края на кампанията има още 14 дни...

Малко след нейното начало, Dnes.bg реши да попита своите читатели: "Бихте ли гласували за настоящия кмет на вашето населено място?" А резултатите са повече от любопитни.

Oще по темата

Всеки трети от анкетираните над 2210 души (32%), посочва, че е доволен от настоящия кмет на своето населено място и със сигурност ще го подкрепи на вота на 25 октомври за нов мандат.

Съвсем малко повече са хората, които категорично не харесват своя градоначалник и са заявили намерение да гласуват за друг кандидат. Това са посочили 36% от участвалите в анкетата.

Останалите 32% все още се колебаят в своя избор. Все пак 10% от всички анкетирани признават, че по-вероятно ще подкрепят настоящия си кмет поради липсата на по-добра алтернатива.

6% пък признават, че все още не са се запознали с всички кандидати и затова все още се колебаят в избора си.

Разбира се, има и хора, които по традиция не се интересуват от изборите и изобщо нямат намерение да гласуват. Точно това са заявили и 16% от участвалите в нашата анкета. Дано все пак голяма част от тях размислят, защото гласът на всеки един човек е важен, нали?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

Всички кметове имат фирми нали а защо и кмет

7

Kani

преди 8 години

Fandakova trabva da si hodi tja ve4e sabogata Kakto i sofianski fandakova sluscha bB no Sama Nikoga ne e reschavata nischto

6

до анти

преди 8 години

Смени си чипа.

fallback