Снимка: Булфото
fallback

Общо 11 878 нарушения по пътя са установени в страната от 28 септември до 4 октомври, съобщават от МВР.

4744 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган, отчитат оперативни данни, предоставени от ГД "Национална полиция".

На база на това са издадени са 6002 фиша и са съставени общо 4100 акта. Издадени са и 5186 електронни фиша.

Броят на установените неправоспособни водачи е 559.

От Министерство на вътрешните работи посочват, че следят отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализират дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя, като стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

Много хубава статистика, а защо броят на наказателните постановления (фиш или акт) не е равен или близък до броят нарушения. Да не би да има друг начин за наказване ? и с неправоспособните пак не излиза бройката.

7

Анонимен

преди 8 години

И къде ли отиват всички тези пари?! Може би в някой затворен комплекс?!

6

Факт

преди 8 години

КАТ пак имитират дейност. При милиард - милиард и половина нарушения за седмица, КАТ хванали тези няколко хиляди. Пита се за какво ни е такъв КАТ, който реално нищо не праеи? Пушилката за поредните супер високи санкции е само за пред балъците, които наивно вярвар, че така омразните им шофьори ще бъдат много строго наказани, което разбира се, че не само няма да стане, а и по-лошо ще стане.

fallback