Снимка: Facebook
fallback

Само за два дни, двама българи покориха връх Манаслу в Хималаите.

Преди два дни на най-високата точка на осемхилядника стъпи първият наш сънародник Боян Петров. От вчера и Атанас Скатов може да се похвали със същото постижение. Той стана и първият веган в света, който стъпи на 8163-метровия връх. Постижението му е регистрирано в 3,51 ч. българско време.

"Добре съм. Всичко е наред! Прекрасен ден ви желая и благодаря за подкрепата", бяха първите думи на алпиниста, който съобщи за постижението си по сателитен телефон.

Oще по темата

Катерачът е тръгнал към Манаслу в 23,41 ч. българско време при температура от минус 25 градуса. В момента се намира в Лагер 4 по обратния път към базовия лагер. Днес се очаква времето в планината да започне рязко да се влошава, съобщи bTV.

Мисията на Скатов целеше да докаже, че консумацията на месо и животински продукти може да се намали, без това да има неблагоприятно въздействие върху физическите и психическите качества на хората.

Атанас Скатов се занимава активно с алпинизъм от началото на 2013 г. За по-малко от три години той покори най-високите върхове на Африка, Южна Америка, Австралия и Океания, Антарктида. На 24 май 2014 г. алпинистът от Сливен стана тринайстия българин, изкачил най-високия връх в света - Еверест (8848 м).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

един познат

преди 8 години

Тоя може да живее и да направи нещо,единствено ако е сам!Непоносим и нетърпим е като характер,ако е с други хора-себелюбив,егоист,надменен и непризнаващ никого и нищо,освен своето его!Съжалявам и ми е неприятно от такава характеристика,но-за жалост-такава е истината за този човек!

6

Lolla

преди 8 години

Tulski, голяма част от парите идват от спонсорство, което често и с рекламна цел. Понякога държавата спонсорира, ако е национална експедиция с главна цел размахване на байряк някъде.Западняците дерзаят по същата схема, 50 000$ не са малко пари никъде по света :)PS: Тия хора са ***! Искрени адмирации!

5

Анонимен

преди 8 години

Браво! Да е жив и здрав да покорява нови и нови върхове!

fallback