Снимка: Dnes.bg
fallback

Правителството освободи Димитър Станков като председател на Българския институт по метрология и определи Паун Илчев за временно изпълняващ длъжността.

Oще по темата

Промяната се прави предвид необходимостта от укрепване на административния и ръководен капацитет на института, съобщават от правителствената информационна служба.

Паун Илчев, в момента заместник-председател на БИМ, притежава богат управленски опит и умения, познава както административните, така и законодателните процедури в областта на контрола на пазара на стоки и услуги, уточняват от МС.

Рокадата идва след проверките по бензиностанциите, разпоредени от премиера Бойко Борисов през август.

Констатираните нарушения в над 60% от случаите са на малки бензиностанции, като техният брой достига 53. В големите вериги са открити отклонения над допустимата норма при 34 разходомера.

След проверките от икономическото министерство съобщиха, че заключенията дават база за изготвяне и допълване на предложения за нормативни изменения.

С цел оптимизация на работата още в първия ден, след като премиерът е разпоредил проверките, Министерството на икономиката е представило доклад за състава, функциите и структурата на Българския институт по метрология и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

БИМ е структура към Министерството на икономиката, която отговаря за съответствието на бензино и газколонките, както и на нивомерните системи и спазването на метрологичните и технически изисквания към тях, докато ДАМНТ осъществява надзор по спазване на правилата и поддържане изправността на тези уреди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

TPE3BEH

преди 8 години

Другари, още един от вашите хора "изгоря".Бавно, но славно продължава прочистването на прогнилите държавни структури.

4

Анонимен

преди 8 години

Проверки, примеси, рокади, гръмки изказвания, а цените на бензина и дизела пак са от най-високите в Европа.

3

!

преди 8 години

Новия шеф: "... притежава богат управленски опит и умения ..." и се е заклел във вярност пред тиквата

fallback