Снимка: Reuters
fallback

Трийсетина български интелектуалци излязоха с призив към управляващите да се вразумят, защото бежанската вълна в Европа е опит за превземане на стария континент и унищожаване на християнската цивилизация.

В подписката стоят имената на известни историци като акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, акад. Васил Гюзелев, учени като акад. Ваньо Митев, акад. Благовест Сендов, преподаватели като проф. Валери Стефанов, писатели като Стоян Райчевски, Иван Гранитски, Лиляна Стефанова, музикантът Хайгашот Агасян, актьорът Стефан Мавродиев и други.

”Към Европа са тръгнали милиони. Наивно е да се успокояваме, че става дума само за бежански вълни, движени от хуманитарни подбуди”, пишат интелектуалците. Те предупреждават, че днес нахлува един милион, но се готвят десетки да го направят.

”От тях реално малцина са гонени и клани от ордите на Ислямска държава. Много от тъй наречените бежанци са добре подготвени за бъдещи терористични атаки из цяла Европа джихадисти”, предупреждават още учените и творците. Те изразяват недоволството си от това, че за разлика от политиците и управниците в Гърция, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Германия, Австрия и други, българските мълчат.

„Господа управници, призоваваме ви да не мълчите и наблюдавате трагичните процеси, като чакате указания и решения отвън, нехаейки за катастрофичните заплахи, надвиснали над Европа и нашата страна, но заемете ясна и категорична позиция, отстояваща висшите национални интереси. Събудете се, вразумете се!”, се казва в подписката.

Интелектуалците предупреждават, че търпението на българския народ не е безгранично, а управляващите носят историческа отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

КЪНА

преди 8 години

До Шоптрябва да си наистина *** шоп да не ти сече пипето.... На опашката на коя социална кухне се редиш всеки ден???

96

!

преди 8 години

Трябва да им СЕКНЕ МЕРАКА да идват, като научат, че има изисквания и че НИКОЙ не е длъжен да ги обгрижва и дундурка.Те са млади, здрави мъже- да защитават страната си!

95

do Mestan

преди 8 години

Местан, за тия от снимката ли призоваваш да сме "хуманни" Или за онзи с мечока, или ЛЕГНАЛИЯ под тръбата: утре ще нахлуват по домовете, ще палят коли- Франция има опит...Те са за равенство, за борба, бой, хвърляне на камъни...Това, което Израел търпи от малките палестинчета- хвърляне на камъни.1.Трябва да се разпространи, че БЕЗ ДОКУМЕНТИ за САМОЛИЧНОСТ не пускаме в ЕВРОПА2.ПУснати, ще бъдат в ЕВРОПА за КРАТКО ВРЕМЕ и то, АКО спазват ЗАКОНИТЕ.Ако живеят като гамени- боища, ножове- ДЕПОРТАЦИЯ

fallback