Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Снимка: Булфото, архив

Десетки привърженици на ВМРО се събраха на протест пред сградата на СЕМ, час преди регулаторът да започне заседанието си, на което ще реши дали да удовлетвори искането на директора на БНР Радослав Янкулов за издаване на лиценз за регионална програма в Кърджали, в чийто ефир да се излъчват и предавания на турски език.

Още по темата
Събралите се симпатизанти на ВМРО настояха за незабавните оставки на Радослав Янкулов и шефът на СЕМ Георги Лозанов.

Лидерът Красимир Каракачанов, който е и съпредседател на Патриотичния фронт, отговори на упреците, че протестът е предизборен, също с обвинение.

"Аз също мога да кажа, че СЕМ обслужва предизборно една политическа сила – ДПС. В България от 5 години има постоянно избори. Миналата година имаше два пъти. Това означава ли, че политическите партии в България и конкретно ВМРО, не трябва да вземат отношение по нито един въпрос, защото в тази година в България има избори?“, коментира той.

Като основен аргумент против предаванията на турски език Каракачанов изтъкна, че това ще раздели обществото.

„От момента, в който се появиха новините на турски по националното радио, има брожения и недоволства. Това създава напрежение в обществото. Какъв е смисълът да се прави подобно Радио Кърджали, което да излъчва половината си програма на турски, което е ясно, че допълнително ще раздели обществото“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase