Петър Москов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Правителството допълни списъка с наркотични растения и вещества.

"Вървим по следите на т.нар. дизайнерски дроги, това е последващ процес, но поне това, което сме уловили, го слагаме в списъка на забранените вещества", заяви здравният министър Петър Москов.

Oще по темата
Той не коментира предложението на независимия депутат Велизар Енчев марихуаната да се легалирира за медицински цели, като посочи, че не е готов анализът, който се прави от Националния съвет по наркотични вещества.

"Много е тънка разликата между това да говориш за легализация, за декриминализация и да говориш за медицинска употреба. Тези неща не бива да бъдат смесвани. Вероятно безспорните ефекти на определен медикамент на базата на марихуаната трябва да бъдат съпоставени с отчитане на нашата реалност – до каква степен имаме контролни органи, за да не позволим просто да бъде легализиран определен вид наркотик", каза още министърът.

С днешното правителствено решение в Списък I - „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина” се включват шест нови вещества.

Целта е разпространението и употребата им да бъдат поставени под контрол.

В Списък III - „Рискови вещества” се включват две нови вещества, поради установена злоупотреба с лекарствени продукти, които ги съдържат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Този

преди 1 година

наркоман още ли е на свобода?!

18

nina

преди 8 години

опс, грешка,не локализира,легализира тревата ;)

17

nina

преди 8 години

Има гъби,има пейoте,какви татули те гонят пък тебе...

fallback