Снимка: Булфото, архив
fallback

България не само няма да намали военните по границите, но където е необходимо ще бъдат увеличени. Това заяви в ефира на bTV министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му те ще останат колкото трябва.

"Лично аз съм силно обезпокоен. Нямам предвид само бежанците, които бягат от война, а и навика на "Ислямска държава" и на други терористични организации да се възползват, когато там са концентрирани големи маси от хора", заяви министърът.

Той изрази съмнения, че сред мигрантите има представители на различни групировки, които биха могли да извършат терористичен акт.

За момента по границата с Македония са разположени над 20 човека, които оказват съдействие на гранична полиция.

По повод заловените косовари на ГКПП Гюешево военният министър каза, че е запознат със случая. "Изглежда са опасни, това засилва страховете ми и ме кара да съм изключително внимателен", допълни още той.

Ненчев уточни, че военни по границата с Турция има от началото на тази година, като се осъществява логистична подкрепа.

"Ние сме там, за да заявим категоричност, за да заявим едно становище и готовност да участваме, имаме и готовност да увеличим максимално бройката военни", категоричен бе военният министър.

Според него трябва да се предприемат категорични действия срещу "Ислямска държава" и държавата няма как да си позволи да бездейства.

"Ще е чудесно България да е инициатор за свикването на една конференция и да поиска от ЕС и НАТО спешни мерки за справяне с този проблем, без нашите партньори не бихме могли да се справим", каза още Николай Ненчев.

Междувременно той разясни, че по време на днешното посещение на вицепремиера на Полша ще бъде подписан меморандум за сътрудничество и поправката на българските самолети.

По думите му Полша ще ремонтира българските МИГ-ове по-бързо и за по-малко от пари от Русия.

"Трябва да се стремим в партньорството с ЕС и НАТО и да направим опит да намалим постепенно зависимостта си от трети страни извън НАТО, включително за Русия", каза още Николай Ненчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Браво !

преди 8 години

България не само няма да намали военните по границите, но където е необходимо ще бъдат увеличени. Това заяви в ефира на bTV министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му те ще останат колкото трябва.За момента по границата с Македония са разположени над 20 човека, които оказват съдействие на гранична полиция. .......... Очаква се към тях да се присъединят още 5, с което контингента ще набъбне на впечатляващите 25 военни !!!!!!!!!!

97

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 131 Няма страшно ! Някои от нас вече позастаряващи ,не сме забравили нищо ,ама нищичко . Но единственият проблем е ,че управлявящите по-скоро се страхуват от такива като нас и никога ,ама никога няма да ни потърсят .Защото оръжието в нашите ръце освен че може да окаже добър инструмент за възпрепятстване на нахлуващите ,може и да се обърне срущу тях . И тогава край на сценария. Просто нищо не сме забравили .И знаем че врагът,предателят у нас в България, е по- опасен.Знаем !

96

Анонимен

преди 8 години

на границата с Македония 20 военни и за другите граници не остана армия

fallback