Снимка: bTV
fallback

Само за 3 минути и с тапа за 1,60 лв. граждани почти спряха теча от счупената чешма в "Западен парк", от която за последния месец изтекоха 430 000 литра вода. След като институциите отказаха да се отзоват на сигнала и да спрат разхищението на питейна вода, гражданите взеха нещата в свои ръце.

Васил Иванов подал сигнал за пилеенето на водата както в медиите, така и в няколко софийски района и Столичния инспекторат. Мерки обаче никой не се заел да предприеме.

Oще по темата

Затова решил да извърши ремонта с помощта на приятели. "Вече загубих всякаква вяра в институциите и така реших да се обадя на един мой съученик, който се занимава с ВиК и да оправим ние нещата и така", каза той пред bTV и обясни, че това няма да му струва много. Попита обаче защо всъщност плаща данъци.

Специалистът от ВиК Иво Григоров обясни от своя страна, че чешмата е в окаяно състояние и не може да се използва от хора.

По думите му тя трябва да се смени, но временните мерки, които могат да бъдат взети е да се постави тапа, която струва само 1,60 лева.

Експертът постави тапата, но течът нямаше как да бъде спрян напълно. Чешмата продължава да шурти, но със значително по-малък дебит от преди. Това, което институциите не можаха да направят за цял месец, граждани свършиха за 3 минути.

Според Васил и Иво институциите трябва да престанат да си прехвърлят топката и да се оправи цялата чешма, защото доброто желание на гражданите не винаги е достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

сРъчко Парков

преди 8 години

Явна жертва на вандализъм, това чешме стана голям връх.Аз пък ще предложа как това да не се случва. Някои са иззели ВИК функции, а предлагам други да изземат полицейски функции. Възнаграждението(и осигуровките) на 5 % полицаи в София се дава на отрядници с полицейски функции. Говорим за 5 %Х100000бр.Х1000 лв.=5 МИЛИОНА ЛЕВА МЕСЕЧНО. Ако 5000 полицаи се съкратят (аййй-5 хил. семейства, бла,бла, да ама не-с 5 хил. по-малко безделници-ВИЕ ДРАГИ КОГА ВИДЯХТЕ ПОЛИЦАЙ???),то с тия пари колко тапи ..?

48

за вярата в...

преди 8 години

Глейте ся, институциите са просто място, където е събрано някакво количество некачествен материал, който не умее нищо и не става за нищо, поради което би стоял без работа ако няма "институция", в която да го заврат и да му плащат заплата за това, че не прави нищо и не пречи на другите.... Така че, смятам е ясно, че институциите не могат да вършат работа. Просто защото некачествения мат'рял, който е набутан в тях, не може да върши работа.

47

Анонимен

преди 8 години

По една случайност, днес се занимавах със същото у дома. Е, в София изглежда е по евтинко. Тук 1/2 - е 1.70 лв, в моя случай 3/4 - 1.90 лв. Ако не знаеш как да я поставиш може да има теч. При мен заспа на третия опит.

fallback